REVA  - Experienta centenara si inovare continua 1869-2016

Un secol si jumatate

Infiintata în anul 1869, intreprinderea de reparat material rulant din Simeria este cea mai veche întreprindere de profil din tară, care a inceput activitatea cu doar 20 de muncitori.
1941 - doua sectoare: sectorul central - reparatii locomotive; sectorul Simeria Triaj - reparatii vagoane.
1944 - aviatia anglo-americana bombardeaza Atelierul care are importante pagube materiale.
1945 - sectorul de locomotive, a putut intra în functiune aproape cu întreaga capacitate de productie refacerea începand imediat după bombardamente. Totuși, procesul de reparare a locomotivelor şi vagoanelor nu a încetat nicio oră. S-a lucrat în hale descoperite, cu unele utilaje partial defecte.
1973 - sectorul central de productie a trecut de la repararea locomotivelor cu abur, la repararea vagoanelor cisterna.
1992 - societatea devine societate comerciala pe actiuni cu capital majoritar de stat .
2001 - societatea se privatizeaza prin licitatie publica, actionarul majoritar fiind SC GRAMPET SA Bucuresti.

                

Reva in mass-media : ”Target-ul nostru este de a ajunge la 80% clienţi externi”

                 REVA Simeria este liderul detaşat al reparatorilor de vagoane de marfă din ţara noastră. Iar dacă REVA Simeria este la ora actuală un nume de prim rang în industria românească, acest lucru se datorează în bună măsură şi actualului director general Alina Magdau, una dintre cele mai puternice şi entuziaste femei-manager din ţara noastră. Un lider care ştie să îşi motiveze echipa şi în acelaşi timp un interlocutor foarte documentat şi interesant.

V-am ruga mai întâi să ne faceţi o scurtă prezentare a carierei dumneavoastră.
Sunt absolventă a Universităţii “Aurel Vlaicu” din Arad, a Facultăţii de Ştiinţe Economice. Studiile mi le-am definitivat cu un master în management şi finanţe, în timp ce background-ul economic l-am completat cu specializări în domeniul expertizei contabile şi al evaluărilor.  Am debutat în carieră imediat dupa terminarea facultăţii. Prima funcţie ocupată a fost de contabil la sucursala din Arad a primei firme private de asigurări. Ulterior, am o avut şi o scurtă experienţă în domeniul financiar din sectorul public, însă m-am întors repede şi definitiv în sectorul privat. Începând cu anul 2006 m-am alăturat echipei de management din cadrul REVA Simeria, societate specializată în producţia şi reparaţiile de material rulant feroviar, care, la acel moment, avea 715 de angajaţi şi genera o cifră de afaceri de aproximativ 8 milioane euro.

Dna Director General Alina Magdau : Din poziţia de Director Economic  m-am implicat activ în procesele de planificare, supervizare, coordonare şi conducere a activităţii la nivelul companiei. Întrucât m-am alăturat echipei de la Reva într-o etapă de transformare organizaţională, am preluat responsabilităţi legate de optimizări de procese şi activităţi care s-au bazat pe analize, evaluări, training-uri, instruiri în vederea dezvoltării organizaţiei după standardele de performanţă cerute la nivelul Uniunii Europene. 
Am obţinut o experienţă valoroasă şi am putut să contribui în mod decisiv la rezultatele companiei, inclusiv prin procesele şi proiectele pe care le-am implementat, precum  sistemul informatic  de tip  Enterprises Resource Planning, din top trei la nivel mondial. În urma rezultatelor obţinute, în anul 2011 am preluat responsabilitatea conducerii companiei fiind numită CEO. Acel moment a dus la modernizarea sistemului managerial, construirea unei echipe puternice şi competitive şi - cel mai important - obţinerea certificării ECM (Entity in Charge of Maintenance), în aprilie 2013, ce ne-a permis extinderea activităţii pe pieţe externe. 

REVA Simeria este singura companie românească autorizată de organismele europene care oferă servicii de profil feroviar (revizii şi reparaţii vagoane şi subansamble, modernizări şi construcţii), conform normelor germane VPI  şi a celor franceze ITM. Cât s-a investit pentru a ajunge la aceste standarde de înalt nivel? Cât de mult a contat pregătirea forţei de muncă în acest sens?
Dna Director General Alina Magdau : Pe lângă certificările franceza- SNCF şi germana-VPI/DB, REVA este primul reparator de vagoane din Romania care a dobândit în anul 2012 certificarea ECM (Entity in Charge of Maintenance),  emisă de organismul de certificare elvetian Sconrail, care este o condiţie sine qua non pentru a activa pe piaţa europeană.
Investiţiile în pregătirea resursei umane şi modernizările echipamentelor au fost cheia acestui succes, care a atras principalii deţinători de vagoane din Europa de Vest. Reva a trecut cu brio toate procesele de audit de calitate la standarde europene. Toate acestea au fost rezultatul programului de investiţii demarat de către acţionarii Grampet Group, investiţii care au atins cifra de aproximativ 10 milioane de euro în ultimii 10 ani. Reinvestim cea mai mare parte din profiturile companiei ca parte a viziunii noastre strategice, considerând că  modernizarea companiei este cheia de dezvoltare pe termen lung.  
Cel mai important aspect se referă însă la transformarea  competenţelor, mentalităţii şi a vitezei de reacţie a angajaţilor. Proiectele noastre de înnoire se desfăşoară în paralel cu proiecte de prefecţionare a resurselor umane prin construirea unei organizaţii flexibile. Noi valorificăm brandul Reva Simeria pentru că ne ancorăm într-o tradiţie aşa cum foarte puţine companii din România se pot lăuda. Suntem puternici prin oamenii noştri. Dacă modernizarea unei linii de reparaţii durează un interval de timp prestabilit, educarea, specializarea şi creşterea de oameni talentaţi durează ani de zile, nu poate fi amânată şi este continuă. Acest aspect se poate adăuga la situaţiile pe care încercăm să le gestionăm cu succes: faptul că ne este tot mai greu să găsim personal calificat şi prin urmare am ales varianta de lungă durată, a construirii unei şcoli interne de specialişti reparatori pentru toate nivelurile din organizaţie. 
 
Cum decurge o zi normală de lucru pentru directorul general al REVA Simeria?
 
Dna Director General Alina Magdau: Zilele le încep întotdeauna cu o discuţie a priorităţilor într-o întâlnire extinsă cu echipa, evaluând lucrul efectiv pe proiectele de producţie, apoi analizăm stadiul  proiectelor de dezvoltare, strategice şi pentru departamentele noastre suport. 
Analiza o efectuez zilnic, mergând în halele de producţie unde privesc, ascult, stau de vorbă şi încerc să asamblez puzzle-ul din şedinţele tehnice.
 
 Mai există în agenda dumneavoastră noţiunea de timp liber? Care sunt pasiunile dumneavoastră extraprofesionale? 
 
Dna Director General Alina Magdau: Săptămânal îmi “aloc” timp liber, adică acel timp neplanificat din agendă. Pe acesta îl folosesc “cu mine” şi “pentru mine”. În general este un timp în care mă păstrez activă şi în care “îmi  ascut fierăstrăul”.  
Ce înseamnă asta? Un pic de sport şi un pic de dezvoltare personală. Numai aşa pot gestiona situaţiile ce apar, pot inspira oamenii din jurul meu, putând oferi energie şi încredere. 
 

Reva, o poveste de succes în industria românească

            Reva SA Simeria este una dintre cele mai mari companii romanesti din domeniul reparatiilor, întreţinerii si constructiei de material rulant, si cea mai mare din vestul tarii, deţinută de consorţiul Grampet Group.Având o tradiţie de un secol si jumatate (uzina a fost înfiinţată în 1869) în industria feroviară, Reva Simeria este primul reparator din Romania care a obtinut certificarea ECM, emisă de organismul elvețian Sconrail, care este o condiție sine qua non pentru a activa pe piața europeană. De asemenea deține autorizările SNCF și VPI/DB. Acestea au fost obţinute de la cele mai exigente autoritati de material rulant din Europa, ca urmare a realizarii unor investiţii semnificative în tehnologie şi instruirea personalului. Investițiile in pregătirea resursei umane si modernizările echipamentelor au fost cheia acestui succes, care a atras principalii deținatori de vagoane din Europa de Vest. Reva a trecut cu brio toate procesele de audit de calitate la standarde europene.

Stiinta repararii vagoanelor atestata din 1869

            Experienta, traditia, calitatea si profesionalism sunt ceea ce avem mai bun de cca. un secol si jumatate  de experienta, la REVA a luat nastere TRADITIA. An dupa an, deceniu dupa deceniu, generatie dupa generatie, am fost tot mai stapani pe ceea ce facem. Astazi suntem o elita in domeniu! Valoarea noastra deriva din principiile fundamentale care ne conduc: profesionalism, responsabilitate, integritate, dorinta de a fi cei mai buni.
REVA S.A. SIMERIA traditie, calitate, professionalism. Reparatii şi revizii material rulant: vagoane cisterna, vagoane marfă acoperite sau descoperite. Calibrare cisterne.
Misiunea noastra: Intr-un mediu de INCREDERE si PROFESIONALISM , servicii de CALITATE realizate EFICIENT !